Klassisk ballett

Kurs tilbys elever fra 2. klasse. De har allerede lært grunntrinn fra barneballett.
I klassisk ballett kreves det mer konsentrasjon og disiplin enn andre danseformer, men likevel er dette kurset fullt av kreative og fantasirettede bevegelser. Vi jobber med improvisasjon til ulike musikktyper.
Ved metodisk trening og oppbygging av teknikk, er elevene først klar for tåspiss i 13 års alderen.

 

Klassisk ballett gir et godt grunnlag for alle danseformer og elevene vil også trene opp smidighet, styrke, holdning og spenst.

Barnedans

Disse dansetimer er tilrettelagt for vår alle minste elever fra 5år-7år.  

Gruppen følger hverandre frem til 2.klasse hvor de har større utvalg av ulike dansesjangre. Vi mener at det er viktig å bruke lek og oppfordre til kreativ utfoldelse samtidig som vi lære bort grunnleggende posisjoner og bevegelser basert i klassisk ballett.
Vi legger stor vekt på kroppsbevissthet, koordinasjonstrening og rytmer.

Vi ønsker å lage et trygt miljø for barna slik at de blir godt kjent med hverandre. De skal ha det morsomt og fungere godt sammen i gruppen.

NB! Gruppene har begrenset med plass.

Barnejazz

Barnejazz er for barn fra 5-7 år.
I dansetimene er det høyt tempo samtidig som vi legger vekt på lek, kreativ utfoldelse, kroppsbevissthet, koordinasjonstrening og rytmiske bevegelser.
De lærer både grunnleggende posisjoner i klassisk ballett og/eller ulike kombinasjoner fra jazzballett.

Vi ønsker å lage et trygt miljø for barna slik at de blir godt kjent med hverandre. De skal ha det morsomt og fungere godt sammen i gruppen.

NB! Gruppene har begrenset med plass.

Modernedans

Moderne dans er en spennende og kraftfull danseform som utfordrer kroppens bevegelsesmuligheter. Danseformen har sin opprinnelse fra tidlig i forrige århundre, og oppstod som en motreaksjon til den klassiske balletten. Det finnes mange ulike teknikker innenfor moderne dans i dag.

Ungdommer opplever at modernedans gir dem flotte muligheter til å uttrykke seg - som gir danseglede og mestring!

Kurset tilbys fra 11 år og oppover og det er en fordel med tidligere danseerfaring, men ikke nødvendig.  

Jazzdans

Jazzballett tilbys barn fra og med 3. klasse og er en populær danseform. Det finnes mange ulike stilarter innen jazzballett og dette forandrer seg med trender, moter og musikk. Klassen er bygd opp med oppvarming og tøyning, kombinasjoner og mye hopping. Vi ønsker å formidle danseglede, men samtidig trene koordinasjon, styrke og rytme.

Jazzballett regnes for en av de tre viktigste stilretninger ved siden av klassisk ballett og moderne dans/ballett. Mye av jazzballettens bevegelsesreportoir har sitt utspring i begge disse og i den afro-amerikanske tradisjonen som oppstod under The Harlem Renaissance på 1920 tallet i New York.

Jazzmix

Jazzmix er en danseform som er videreutviklet fra jazzballett og hvor vi har satt sammen 3 danseformer i ett kurs – Streetdance, Funk og Jazzballett. Kurset tilbys elever fra 3.-7. klasse og er ment som en introduksjon til de ulike stilarter slik at det kan hjelpe elevene i valg av dansedisipliner senere. Gjennom kursene legger vi vekt på danseglede, trygghet og kondisjonstrening!

 

Dette er et tilbud kun på Gjøvik Dansesenter.

Hiphop / Vogue /House

Hiphop har siden 70-tallet spredd seg fra å være en gatekultur i South Bronx til å bli en del av en verdensomspennende populærkulturer og er en av vår mest populære danseformer. Her vil eleven oppleve en time med høyt tempo.
Timene er inspirert av den nyeste musikken og de kuleste musikkvideoer.   
Klassen er bygget opp med oppvarming, tøying og styrke, beveglighetstrening, trinnkombinasjoner og koreografi.
Klassen innebærer grunnteknikker og variasjoner av disse, musikkforståelse, kreativitet og koreografi. Det fokuseres i all hovedsak på hip hop, men kanskje du får lukte på andre stiler som popping og break.

Vi tilby klasser i hiphop, hiphopkids og hiphop gutter for elever fra 1.kl.og oppover.

Vogue 1 + 2.

Vogue er en dansestil som oppsto blant latinx- og afrimerikanere i LGBTQ+ miljøet i New York på 80-tallet. Det fikk mainstream eksponering da Madonna brukte voguere på sin låt «Vogue» og etterhvert på turné, og da dokumentarfilmen Paris is Burning ble sluppet i 1990. Opprinnelig tar dansestilen, og kulturen rundt, inspirasjon fra Harlem Ballroom-scenen på 1960-tallet, med drag-queens og deres såkalte «performances».

 

I klassene til pedagog Emma Damskau får du en god og solid teknisk base, for å bedre være i stand til å improvisere og ta koreografi. Du får også kunnskap om ballromkulturens historie parallelt med dansingen. Det er en sterk, men også vakker historie som ligger bak denne danseformen, og et innblikk i dette vil gi elevene en større forståelse for hvordan de selv skal utøve dansen og presentere seg selv. Her handler det om individualitet, stolthet, selvtillit og om å ta plass.

House er et ganske nytt tilbud hos oss og er veldig populært! Danses til housemusikk og er en dans med mye fotarbeid som gir deg god rytme og koordinasjon. Ikke minst er det en dans som gjør at pulsen går opp og du får en skikkelig svetteøkt i tillegg!
På en houseklasse kan du forvente å lære grunntrinn i housedans, etter hvert kombinere de selv i form av freestyle og lære koreografier.

 

Koreografi-klasse med Emma

Dansekurset er en kombinasjon av flere dansestiler, og formen på klassene og koreografiene man lærer avhenger av hvilken bakgrunn pedagogen som underviser har. Pedagog Emma Damskau sin stil baserer seg på teknikker fra jazz og vogue femme med impulser fra latinske dansestiler som salsa. I disse klassene brukes mye av teknikk-treningen i selve koreografien, samtidig som vi jobber med blant annet walks, turns og floorwork. Denne klassen kan etterhvert utføres på hæler.

DANZcrew

DANZcrew er et hiphop kompani og består av 10-20 hiphop dansere i alderen 13-19år.

De trener en time i uken i tillegg til vanlig hiphop klasser og får vært med på ulike arrangementer, flashmobs, promotering, events og våre egne elev forestillinger.

Vi har ikke audition for DANZcrew men heller ser på dansere som utvikle seg og er motivert for å fordype seg og satser på hiphop.


.

Dance Project

Dance Project kompani består av 6-12 dansere som er tildelt plass etter audition. Alle som er fylt 15år kan stille til audition. De har gjerne en god bakgrunn i dans basert på klassisk ballett, jazzdans og moderne teknikk.
Dance Project kompani er brukt i mange ulike prosjekter, events, festivaler og i våre egne elevforestillinger. De er motiverte og flinke samtidig som de er flotte rollemodeller for våre yngre elever.

Det holdes audition hvert år for å ta ut dansere til årets kompani både på Gjøvik og Lillehammer.

DANZkids

Dette er et nytt tilbud for våre yngste hiphoppere (både jenter og gutter) som ønsker å fordype seg i hiphopdansen og trener mer enn en gang i uka. Kurset vil bygge opp hiphop ferdigheter og break teknikk. Forutsetningen for å være med på denne timen er deltakelse i en annen hiphop time utenom. 

 

Begrenset med plass!


Alder fra 9-12år (4.kl.-7.kl.)

YogaLates

Yoga + Pilates henger nøye sammen med hverandres grunnprinsipper der kontroll over kroppens senter er viktig. Kurset er for nybegynner og litt øvet, både ungdom og voksne.  Det tar med seg det beste fra begge treningsformer og er rettet mot de som ønsker å utvikle og forbedre styrke og bevegelighet.
Du vil oppleve et sterkere "senter", økt fleksibilitet og konsentrasjon i tillegg til det å forebygge skader.

 

Timen er åpen for alle fra 15 år pluss.  Kurset er 14 uker.  

Vi trener på matter og i behagelig treningstøy. 

Velkommen til  en prøvetime!

OBS! DANZpilates  er for våre eldste elever.

Jazzballett og Hiphop for voksne

Dette er et parti både for deg som har danset før og for deg som ønsker å prøve deg på noe nytt i litt eldre alder. Vi tilby jazzballett og hiphop (Lillehammer) som gir en spennende og annerledes time med mye variasjon. På Gjøvik tilbyr vi en ren hiphop time.  I løpet av 14 uker vil du mestre flere øvelser og kombinasjoner.


God trening for både kropp og sjel og passer for alle fra 20 år og oppover. Velkommen!
 

Please reload

Samarbeidspartnere
Sosiale medier
  • Instagram Social Ikon
  • Facebook Social Ikon
  • Snapchat Social Ikon
Ta kontakt

© 2018 by Lillehammer og Gjøvik Dansesenter