top of page

KURSINFO

Alle danseklassene våre har danseglede og mestringsfølelse i fokus.
Vi ønsker å lage et trygt miljø for elevene slik at de blir godt kjent med

dansepedagogene og hverandre.

Klassisk ballett

7+8 kl ballett-6.JPG

Klassisk ballett danner grunnlaget for all dansetrening innen scenedansen. I en klassisk ballett klasse jobber man med koordinasjon, fleksibilitet, styrke, fotarbeid og en flott holdning man tar med seg resten av livet. I tillegg jobber man frem grasiøse bevegelser. 

 

Vi anbefaler alle til å danse klassisk ballett da det gir et nyttig supplement for å bli bedre i andre dansestiler.

Vi tilbyr klassisk ballett fra 1. trinn til VGS.

Elevene som går på klassisk ballett har fått muligheten til å være med på forestillingen «Nøtteknekkeren» i 2019 og 2023. Forestillingen var et samarbeid mellom Lillehammer Symfoniorkester, dansere fra Nasjonalballetten UNG i Oslo og sangere fra Create og Lillehammer Kulturskole.

Barnedans 4-5år

5 år barnedans-12.JPG

I en barnedans klasse har vi fokus på enkle øvelser og danseleker, hvor elevene får brukt sine
kreative evner. Øvelsene utvikler konsentrasjon, koordinasjon og kroppsbevissthet.
Barnedans danner basis for alle dansestiler. Kurset passer for gutter og jenter.

 

Det er viktig for oss at alle føler seg velkommen og sett. Vi bruker barnevennlig musikk, og
introduserer dem for en del klassisk musikk i tillegg til kjent musikk for barn.

 

Vi tilbyr barnedans for barn født i 2018-2019.


Det er viktig å komme 5-10 min. før klassen begynner, da vi erfarer at det er vanskeligere å
få barna trygge hvis de ikke er med fra starten av danseklassen. Ellers er det fint at den
voksne som følger sitter i oppholdsrommet ved dansesalen under klassen, slik at man er
tilstede i tilfelle barnet må på do, noe blir skummelt o.l.

Danselek 3-4 år

1 kl barnejazz-6.JPG

Dette er første skritt inn i dansens verden for veldig mange. 

I dansetimene innfører vi bevisstgjøring av kroppen gjennom ulike leker og jobber fram både konsentrasjon og evne til å ta imot lærdom. Koordinering, rombevissthet og musikalitet er andre temaer det jobbes rundt. Vi bruker barnevennlig musikk – både klassisk musikk og klassikere innenfor barnemusikk.

Danselek kurset er ikke med på elevforestillingene men har en visningsklasse på slutten av semestret hvor foreldrene er velkommen inn i dansesalen for å se hva de har lært. 

 

Vi tilbyr danselek for barn født i 2019-2020. 

 

Det er viktig å komme 5-10 min. før klassen begynner, da vi erfarer at det er vanskeligere å få barna trygge hvis de ikke er med fra starten av danseklassen. Ellers er det fint at den voksne som følger sitter i oppholdsrommet ved dansesalen under klassen, slik at man er tilstede i tilfelle barnet må på do, noe blir skummelt o.l.

Heels

images.jpg

Heels klassen består av jazzdans lignende oppvarming med fokus på styrke, grunnleggende heelsteknikk i walks, diverse kombinasjoner over gulvet og koreografi. 

 

Vi tilbyr heels fra 14 år. 

House

House litt øvet-8.JPG

«House dance» ble opprinnelig kalt «clubbing» og kommer fra Chicago og New York. I klassen lærer elevene grunntrinn, koreografi og verktøy til å utvikle sin egen freestyle, som de kan få glede av både på dansesenteret og i andre sammenhenger. Det er alltid god stemning i studio 2 på mandager og med mye fokus på fotarbeid, grooves og koordinasjon gir det elevene en god svetteøkt også!

Klassen har et høyt tempo og krever enten litt forkunnskap eller god tålmodighet den første perioden, inntil groove-kodene er knekt.

 

Nybegynner kurs fra 12 år og  litt øvet fra14 år.
 

Jazzdans

9+10 kl jazzdans-2.JPG

Det finnes mange ulike stilarter innen jazzdans og dette forandrer seg med trender, moter og musikk. I en jazzdans klasse har vi fokus på rytme, energi, koordinasjon, styrke, fleksibilitet og mange morsomme dansetrinn. 

 

Jazzdans regnes som en av de tre viktigste stilretningene ved siden av klassisk ballett og moderne dans.

 

Vi tilbyr jazzdans fra 1. trinn til voksne elever.

DANZkids

Danzkids-22.JPG

Danzkids er et tilbud for våre yngste hiphopere (både jenter og gutter) som ønsker å fordype seg i hiphop og trener mer enn en gang i uken. I timen bygger vi videre på hva elevene allerede kan av grunntrinn fra den andre hiphop timen de deltar på. Danzkids skal være en time hvor vi går enda dypere inn i hiphop, bygger opp eget vokabular, jobber med egen dans og koreografi. Forutsetningen for å være med på denne timen er deltakelse i en annen hiphop time utenom. 


Alder fra 9-12 år (4.-7.klasse).

ASPIRANTcrew

Aspirant crew-3.JPG

ASPIRANTcrew er nystartet i 2021 og åpen for elever som er mellom 12-14 år. Dette er et crew hvor det jobbes mer med hver enkelt person og dens utvikling, i tillegg til at målet er å bli et sterkt crew. Vi har fokus på basics og koreografi. Vi bruker tid på å øve på egen dans  og utvikle sin freestyle. 

 

En times trening i uken i tillegg til en vanlig hiphop time kreves.Det er ingen audition, men deltagelse etter invitasjon. Aktuelle elever vil bli kontaktet i løpet av mai/juni hvert år. 


   

CONVEYcrew

Convey crew-5.JPG

CONVEYrew er et hiphop kompani som består av 10-20 hiphop dansere i alderen 14-19 år.
Danserne som er med i dette crewet har bakgrunn fra hiphop og urbane dansestiler. De har

to timer med treninger i uken, hvor det er delt opp slik at den ene timen brukes til freestyle
trening og den andre brukes til koreografi. Vi har fokus på å utvikle seg selv som danser både
innen freestyle og koreografi. Crewet får være med på ulike arrangementer, flashmobs,
promotering og våre egne forestillinger.


Det holdes audition hvert år i mai/juni for å ta ut dansere til kompaniet.

Dance Project

Dance project Oda-9.JPG

Dance Project er et dansekompani som består av 6-12 dansere i alderen 14-19 år. Danserne har en god bakgrunn i dans basert på klassisk ballett, jazzdans og moderne dans.

 

Dance Project kompani er brukt i mange ulike prosjekter, arrangementer, festivaler og i våre egne forestillinger. 

 

Eleven for også muligheten til å delta på workshops med eksterne pedagoger/koreografer. 

 

Det holdes audition hvert år i mai/juni for å ta ut dansere til kompaniet.

Moderne dans

9+10 kl moderne-22.JPG

Moderne dans er en spennende og kraftfull danseform som utfordrer kroppens bevegelsesmuligheter. Det finnes mange ulike teknikker innenfor moderne dans.

Dansestilen gir flotte muligheter til å uttrykke seg og utforske ulike måter å bevege seg på gjennom ulike øvelser, koreografier og improvisasjon.  

 

Moderne dans regnes som en av de tre viktigste stilretningene ved siden av klassisk ballett og jazzdans.

 

Vi tilbyr moderne dans fra 5. trinn til VGS. 

 

Voksne timer

Voksne hiphop-6.JPG

Vi tilbyr to dansetimer rettet mot studenter og voksne.

Jazzdans/hiphop er et parti både for deg som har danset før og for deg som ønsker å prøve deg på noe nytt i litt eldre alder. Timen er spennende og annerledes med mye variasjon. 

Lyrisk jazzdans er også en spennende time hvor du får lærer grunn teknikk i jazzdans og blir utfordret på uttrykk og dynamikk.

I løpet av 14 uker vil du mestre flere øvelser og kombinasjoner.


God trening for både kropp og sjel og passer for alle fra 20 år og oppover. Velkommen!

DSC01421.JPG

Hiphop

Hiphop dans er en del av hiphop kulturen. Hiphop er et stort begrep som rommer mye. Det
er blant annet  en livsstil, kultur, musikk, dans, graffiti, mm. I klassene danser vi hiphop dans
til hiphop musikk, hvor vi har fokus på grunntrinn og koreografi. Det jobbes godt med
groove, bounce og koordinasjon. 


Vi tilbyr hiphop fra 2. trinn til voksne elever.

 

Commercial

DSC05835.jpg

Commercial style er veldig populært, går ofte raskere enn hiphop og har fokus på mange detaljer. Stilen er ofte en blanding av elementer fra ulike dansesjangere.

Dansestilen er laget for å vises til et publikum og brukes mye på tv, med artister og i musikkvideoer. Commercial style er en trendy dansetil. Den har mye stil, attitude og et stort fokus på utrykk i dansen. Denne dansestilen danses for det meste etter R’n b og pop sanger.

Kurset er både for gutter og jenter.

 

nature-zen-Eszi6jZ0Pfk-unsplash.jpg

Pilates

Joseph Pilates som skapte Pilates metoden hadde sitt studio i New York City frem til han døde i 1967. Før han reiste til USA hadde han venner i dansens verden i Tyskland. Han kjente Rudolf von Laban som er best kjent som «founding father of expressionist dance» dermed er sammenhengen mellom Pilates og dans langt fra tilfeldig. Georges Balanchine forlangte av flere av de store stjernene ved New York City  Ballet at de skulle gå over gaten til Pilates og trene styrke. Hvis ikke fikk de ikke bli med på forestillingene. Han så hvordan denne treningen ga danserne det de trengte for å holde seg skadefrie. I dag er Pilates en del av hverdagen for hele verdens dansere – uansett hvilken dansestil de utfører. Dette er den investeringen en danser gjør for å kunne fortsette å danse med glede og lidenskap, med styrke og balanse i hele kroppen. 

 

Kristin hos Ekilibre Pilates har undervist Pilates i 20 år og har sin bakgrunn fra Sveits. Hun har 3 sertifiseringer i klassisk og moderne Pilates og kurs med flere av de mest kjente danserne som senere ble Pilates Master Teachers og Trainers. I tillegg har hun forsket på Pilates som metode og inkludert nyere kunnskap om anatomi i sin undervisning. 

 

Kristin sier «I dag vet vi mer om bindevev og anatomi i bevegelse enn for 100 år siden. Men de grunnleggende prinsippene og konseptene bak Pilates metoden er geniale. De fraviker vi aldri. Det der et som gjøre metoden unik og som gir de gode resultatene. Kroppen din vil alltid takke deg for en Pilatestime. Kroppen din vil se og føles annerledes ut etter 10 Pilatestimer. Ikke minst fordi det synes den dagen du danser på scenen. Med Pilates får du bedre kroppsbevissthet, kontroll, sentrering og balanse, styrke, koordinasjon, pusteteknikk, fleksibilitet og mobilitet og utholdenhet. Alt det en danser trenger.»

 

Vi gleder oss til å lære deg å ta godt vare på kroppen din!

Tåspiss & barre au sol

nihal-demirci-erenay-UYG1U5wj3Tk-unsplash.jpg

Tåspiss er for elever som går i 8. trinn og oppover, elevene må ha danset klassisk ballett i
flere år før de kan danse på tå. Dette er for å få bygget opp de riktige og viktige musklene
som skal til for å danse på tåspiss uten å skade seg. Vi setter alltid elevens sikkerhet og helse
først.


Dette kurset har også barre au sol (floor barre) øvelser. Øvelsene utføres sittende eller
liggende på gulvet for å forbedre balletteknikken. I denne timen jobber vi med styrke,
bevegelighet og klassisk teknikk.


Ta kontakt på mail dersom du er usikker på om eleven er klar for å starte å bruke tåspiss sko.

bottom of page