Klassisk ballett[1]_edited.jpg

Klassisk ballett

Kurs tilbys elever fra 2. klasse. De har allerede lært grunntrinn fra barneballett.

I klassisk ballett kreves det mer konsentrasjon og disiplin enn i andre danseformer, likevel er dette kurset fullt av kreative og fantasirettede bevegelser. Vi jobber med improvisasjon til ulike musikktyper.
Ved metodisk trening og oppbygging av teknikk, er elevene først klar for tåspiss i 13-års alderen.

 

Klassisk ballett gir et godt grunnlag for alle danseformer og elevene vil også trene opp smidighet, styrke, holdning og spenst.

Barnedans kursinfo_edited.jpg

Barnedans

Disse dansetimene er tilrettelagt for våre alle minste elever, fra 5-7 år.

Gruppen følger hverandre frem til 2. klasse hvor de har større utvalg av ulike dansesjangre. Vi mener at det er viktig å bruke lek og oppfordre til kreativ utfoldelse samtidig som vi lære bort grunnleggende posisjoner og bevegelser basert i klassisk ballett.
Vi legger stor vekt på kroppsbevissthet, koordinasjonstrening og rytmer.

Vi ønsker å lage et trygt miljø for barna slik at de blir godt kjent med hverandre. De skal ha det morsomt og fungere godt sammen i gruppen.

NB! Gruppene har begrenset med plass.

IMG_4130.jpg

Barnejazz

Barnejazz er for barn fra 5-7 år.
I dansetimene er det høyt tempo samtidig som vi legger vekt på lek, kreativ utfoldelse, kroppsbevissthet, koordinasjonstrening og rytmiske bevegelser.
De lærer både grunnleggende posisjoner i klassisk ballett og/eller ulike kombinasjoner fra jazzdans.
Vi ønsker å lage et trygt miljø for barna slik at de blir godt kjent med hverandre. De skal ha det morsomt og fungere godt sammen i gruppen.

NB! Gruppene har begrenset med plass.

Moderne dans

Moderne dans er en spennende og kraftfull danseform som utfordrer kroppens bevegelsesmuligheter. Danseformen har sin opprinnelse fra tidlig i forrige århundre, og oppstod som en motreaksjon til den klassiske balletten. Det finnes mange ulike teknikker innenfor moderne dans i dag.
 

Ungdommer opplever at moderne dans gir dem flotte muligheter til å uttrykke seg - som gir danseglede og mestring!


Kurset tilbys fra 11 år og oppover og det er en fordel med tidligere danseerfaring, men ikke nødvendig. 

Jazzdans

Jazzdans tilbys barn fra og med 3. klasse og er en populær danseform. Det finnes mange ulike stilarter innen jazzballett og dette forandrer seg med trender, moter og musikk. Klassen er bygd opp med oppvarming og tøyning, kombinasjoner og mye hopping. Vi ønsker å formidle danseglede, men samtidig trene koordinasjon, styrke og rytme.
 

Jazzdans regnes for en av de tre viktigste stilretninger ved siden av klassisk ballett og moderne dans/ballett. Mye av jazzdansens bevegelsesreportoir har sitt utspring i begge disse og i den afroamerikanske tradisjonen som oppstod under The Harlem Renaissance på 1920 tallet i New York.

Jazzmix

Jazzmix er en danseform som er videreutviklet fra jazzballett og hvor vi har satt sammen 3 danseformer i ett kurs – Streetdance, Funk og Jazzdans. Kurset tilbys elever fra 3.-7. klasse og er ment som en introduksjon til de ulike stilarter slik at det kan hjelpe elevene i valg av dansedisipliner senere.

Gjennom kursene legger vi vekt på danseglede, trygghet og kondisjonstrening!

Dette er et tilbud kun på Gjøvik Dansesenter.

House

«House dance» ble opprinnelig kalt «clubbing» og kommer fra Chicago og New York. I klassen lærer elevene grunntrinn, koreografi og verktøy til å utvikle sin egen freestyle, som de kan få glede av både på dansesenteret og i andre sammenhenger. Det er alltid god stemning i studio 2 på mandager og med mye fokus på fotarbeid, grooves og koordinasjon gir det elevene en god svetteøkt også!

Klassen har et høyt tempo og krever enten litt forkunnskap eller god tålmodighet den første perioden, inntil groove-kodene er knekt.

Nivå: Litt øvet. Anbefalt nedre aldersgrense: 14 år.

 

Vogue Femme

Vogue Femme er en av tre performance-stiler under samlebetegnelsen «Voguing», ved siden av Old Way og New Way. Voguing oppsto på Ballroom-scenen blant latin- og afroamerikanere i LHBTQ+ miljøet i New York på 80-tallet.

Vogue Femme, som det fokuseres på i denne klassen, består av 5 elementer; hands performance, catwalks, duckwalks, floor performance og spins&dips. I denne klassen lærer elevene de ulike elementene og variasjoner av disse, som gir grunnlag for å improvisere Vogue Femme og ta koreografi.

Nivå: Øvet. Anbefalt nedre aldersgrense: 14 år.

Voguing 

Opprinnelig tar dansestilene, og kulturen rundt, inspirasjon fra Harlem Ballroom-scenen på 1960-tallet, med drag-queens og deres «performances». I denne klassen/session fordyper vi oss i freestyle og performance-verdi, og åpner gulvet for flere kategorier elevene kunne tenke seg å teste; alt fra runway, old way, drag, lipsync mm. Elevene får innføring i teknikker fra de ulike performance-stilene og elementer i andre kategorier.
 

De får kunnskap om ballromkulturens historie parallelt med dansingen, som gir større forståelse for hvordan de selv skal uttrykke seg gjennom de ulike kategoriene. Her handler det om individualitet, stolthet, selvtillit og om å ta plass.


Nivå: Nyb./litt øvet.  Anbefalt nedre aldersgrense: 14 år.

Heels-klasse med Emma

Dansekurset er en kombinasjon av flere dansestiler, og formen på klassene og koreografiene man lærer avhenger av hvilken bakgrunn pedagogen som underviser har. Pedagog Emma Damskau sin stil baserer seg hovedsakelig på teknikker fra jazz og vogue femme med impulser fra latinske dansestiler.
I disse klassene læres mye av teknikk-treningen gjennom selve koreografien, samtidig som vi jobber med blant annet walks, turns, floorwork mm.

Denne klassen kan utføres på heler og det anbefales å starte på 7 cm, deretter gå opp til 10. Helst stilettheler, uten platå og med støtte rundt ankelen.


Nivå: Litt øvet. Anbefalt nedre aldersgrense: 14 år. Anbefales å ta klassisk ballett og/eller jazz i tillegg.

DANZcrew

DANZcrew er et hiphop kompani og består av 10-20 hiphop dansere i alderen 13-19 år.

De trener en time i uken i tillegg til vanlig hiphop klasser og får vært med på ulike arrangementer, flashmobs, promotering, events og våre egne elev forestillinger.

Vi har ikke audition for DANZcrew men heller ser på dansere som utvikle seg og er motivert for å fordype seg og satser på hiphop.

Dance Project

Dance Project kompani består av 6-12 dansere som er tildelt plass etter audition. Alle som er fylt 15 år kan stille til audition. De har gjerne en god bakgrunn i dans basert på klassisk ballett, jazzdans og moderne teknikk.

Dance Project kompani er brukt i mange ulike prosjekter, events, festivaler og i våre egne elevforestillinger. De er motiverte og flinke samtidig som de er flotte rollemodeller for våre yngre elever.


Det holdes audition hvert år for å ta ut dansere til årets kompani både på Gjøvik og Lillehammer.

DANZkids

Dette er et nytt tilbud for våre yngste hiphopere (både jenter og gutter) som ønsker å fordype seg i hiphopdansen og trener mer enn en gang i uka. Kurset vil bygge opp hiphop-ferdigheter og break-teknikk. Forutsetningen for å være med på denne timen er deltakelse i en annen hiphop time utenom. 

 

Begrenset med plass!


Alder fra 9-12 år (4.-7.klasse).

YogaLates

Yoga + Pilates henger nøye sammen med hverandres grunnprinsipper der kontroll over kroppens senter er viktig. Kurset er for nybegynner og litt øvet, både ungdom og voksne.  Det tar med seg det beste fra begge treningsformer og er rettet mot de som ønsker å utvikle og forbedre styrke og bevegelighet.
Du vil oppleve et sterkere "senter", økt fleksibilitet og konsentrasjon i tillegg til det å forebygge skader.
 

Timen er åpen for alle fra 15 år pluss. Kurset varer i 14 uker.  

Vi trener på matter og i behagelig treningstøy. 

Velkommen til  en prøvetime!

OBS! YogaLates  er for våre eldste elever.

Jazzdans og Hiphop for voksne

Dette er et parti både for deg som har danset før og for deg som ønsker å prøve deg på noe nytt i litt eldre alder. Vi tilbyr jazzdans og hiphop (Lillehammer) som gir en spennende og annerledes time med mye variasjon. På Gjøvik tilbyr vi en ren hiphop time.

I løpet av 14 uker vil du mestre flere øvelser og kombinasjoner.


God trening for både kropp og sjel og passer for alle fra 20 år og oppover. Velkommen!

Samarbeidspartnere
Sosiale medier
  • Instagram
  • Facebook
Ta kontakt

© 2021 by Lillehammer og Gjøvik Dansesenter