Klassisk ballett[1]_edited.jpg

Klassisk ballett

Kurs tilbys elever fra 2. klasse. De har allerede lært grunntrinn fra barneballett.

I klassisk ballett kreves det mer konsentrasjon og disiplin enn i andre danseformer, likevel er dette kurset fullt av kreative og fantasirettede bevegelser. Vi jobber med improvisasjon til ulike musikktyper.
Ved metodisk trening og oppbygging av teknikk, er elevene først klar for tåspiss i 13-års alderen.

 

Klassisk ballett gir et godt grunnlag for alle danseformer og elevene vil også trene opp smidighet, styrke, holdning og spenst.

Barnedans kursinfo_edited.jpg

Barnedans

Disse dansetimene er tilrettelagt for våre alle minste elever, fra 5-7 år.

Gruppen følger hverandre frem til 2. klasse hvor de har større utvalg av ulike dansesjangre. Vi mener at det er viktig å bruke lek og oppfordre til kreativ utfoldelse samtidig som vi lære bort grunnleggende posisjoner og bevegelser basert i klassisk ballett.
Vi legger stor vekt på kroppsbevissthet, koordinasjonstrening og rytmer.

Vi ønsker å lage et trygt miljø for barna slik at de blir godt kjent med hverandre. De skal ha det morsomt og fungere godt sammen i gruppen.

NB! Gruppene har begrenset med plass.

IMG_4130.jpg

Barnejazz

Barnejazz er for barn fra 5-7 år.
I dansetimene er det høyt tempo samtidig som vi legger vekt på lek, kreativ utfoldelse, kroppsbevissthet, koordinasjonstrening og rytmiske bevegelser.
De lærer både grunnleggende posisjoner i klassisk ballett og/eller ulike kombinasjoner fra jazzdans.
Vi ønsker å lage et trygt miljø for barna slik at de blir godt kjent med hverandre. De skal ha det morsomt og fungere godt sammen i gruppen.

NB! Gruppene har begrenset med plass.

Moderne dans

Moderne dans er en spennende og kraftfull danseform som utfordrer kroppens bevegelsesmuligheter. Danseformen har sin opprinnelse fra tidlig i forrige århundre, og oppstod som en motreaksjon til den klassiske balletten. Det finnes mange ulike teknikker innenfor moderne dans i dag.
 

Ungdommer opplever at moderne dans gir dem flotte muligheter til å uttrykke seg - som gir danseglede og mestring!


Kurset tilbys fra 10 år og oppover og det er en fordel med tidligere danseerfaring, men ikke nødvendig. 

Jazzdans

Jazzdans tilbys barn fra og med 3. klasse og er en populær danseform. Det finnes mange ulike stilarter innen jazzballett og dette forandrer seg med trender, moter og musikk. Klassen er bygd opp med oppvarming og tøyning, kombinasjoner og mye hopping. Vi ønsker å formidle danseglede, men samtidig trene koordinasjon, styrke og rytme.
 

Jazzdans regnes for en av de tre viktigste stilretninger ved siden av klassisk ballett og moderne dans/ballett. Mye av jazzdansens bevegelsesreportoir har sitt utspring i begge disse og i den afroamerikanske tradisjonen som oppstod under The Harlem Renaissance på 1920 tallet i New York.

House

«House dance» ble opprinnelig kalt «clubbing» og kommer fra Chicago og New York. I klassen lærer elevene grunntrinn, koreografi og verktøy til å utvikle sin egen freestyle, som de kan få glede av både på dansesenteret og i andre sammenhenger. Det er alltid god stemning i studio 2 på mandager og med mye fokus på fotarbeid, grooves og koordinasjon gir det elevene en god svetteøkt også!

Klassen har et høyt tempo og krever enten litt forkunnskap eller god tålmodighet den første perioden, inntil groove-kodene er knekt.

Nytt til høsten!  Nybegynner kurs fra 12 år og  litt øvet fra14 år.

 

Afro Fusion

Dette er en klasse med høy stemning, fart og energi.  Dansesjangeren er basert på en blanding av populær musikk fra Afrika og vestens musikk kultur. 

Du lærer ulike kombinasjoner og koreografier med mye rytmer, grooves og bevegelser.

 

Nytt til høsten!!  Åpen nivå fra 14 år.

Breaking 

Breaking er en atletisk form av streetdance med opprinnelse fra USA på tidlig 1970 tallet. 

Danseformen er basert på fire type bevegelser: toprock, downrock, power moves og freeze.
Breaking krever styrke, god bevegelighet og utholdenhet!

Nytt til høsten!!

 

Kom på en prøvetime!  Åpen nivå fra 10 år. Nybegynner - litt øvet.


   

DANZcrew

DANZcrew er et hiphop kompani og består av 10-20 hiphop dansere i alderen 14-19 år.

De trener en time i uken i tillegg til vanlig hiphop klasser og får vært med på ulike arrangementer, flashmobs, promotering, events og våre egne elev forestillinger.

Vi har ikke audition for DANZcrew men heller ser på dansere som utvikle seg og er motivert for å fordype seg og satser på hiphop.

Dance Project

Dance Project kompani består av 6-12 dansere som er tildelt plass etter audition. Alle som er fylt 15 år kan stille til audition. De har gjerne en god bakgrunn i dans basert på klassisk ballett, jazzdans og moderne teknikk.

Dance Project kompani er brukt i mange ulike prosjekter, events, festivaler og i våre egne elevforestillinger. De er motiverte og flinke samtidig som de er flotte rollemodeller for våre yngre elever.


Det holdes audition hvert år for å ta ut dansere til årets kompani.

DANZkids

Dette er et nytt tilbud for våre yngste hiphopere (både jenter og gutter) som ønsker å fordype seg i hiphopdansen og trener mer enn en gang i uka. Kurset vil bygge opp hiphop-ferdigheter og break-teknikk. Forutsetningen for å være med på denne timen er deltakelse i en annen hiphop time utenom. 

 

Begrenset med plass!


Alder fra 9-12 år (4.-7.klasse).

YogaLates

Yoga + Pilates henger nøye sammen med hverandres grunnprinsipper der kontroll over kroppens senter er viktig. Kurset er for nybegynner og litt øvet, både ungdom og voksne.  Det tar med seg det beste fra begge treningsformer og er rettet mot de som ønsker å utvikle og forbedre styrke og bevegelighet.
Du vil oppleve et sterkere "senter", økt fleksibilitet og konsentrasjon i tillegg til det å forebygge skader.
 

Timen er åpen for alle fra 15 år pluss. Kurset varer i 14 uker.  

Vi trener på matter og i behagelig treningstøy. 

Velkommen til  en prøvetime!

OBS! DANZpilates er for ungdommer og YogaLates for voksne.

Jazzdans og Hiphop for voksne

Dette er et parti både for deg som har danset før og for deg som ønsker å prøve deg på noe nytt i litt eldre alder. Vi tilbyr jazzdans og hiphop (Lillehammer) som gir en spennende og annerledes time med mye variasjon. På Gjøvik tilbyr vi en ren hiphop time.

I løpet av 14 uker vil du mestre flere øvelser og kombinasjoner.


God trening for både kropp og sjel og passer for alle fra 20 år og oppover. Velkommen!