Louise Bothner-By

Daglig leder / klassisk ballett

Louise er født og oppvokst på New Zealand og begynte å danse som seksåring. Hun fikk sin utdannelse i klassisk ballett ved Royal Academy of Dancing, New Zealand og ble uteksaminert i 1981 med Solo Seal.

 Hun kom til Norge i 1983 og arbeidet som profesjonell danser de neste 10 årene ved alle hovedstadsteatrene, i mange av NRKs store produksjoner og i ulike kompanier, som Høvik Ballett og Bresee Dance Company.

 Hun overtok ballettskolen fra Lene Hafstad i 1994 og har siden bygget opp og drevet Lillehammer Ballettskole (1991-2005), og videre med nytt navn, Lillehammer og Gjøvik Dansesenter (fra 2005). Louise mottok Oppland Fylkeskommunes Kulturstipend i 1995, Lillehammer Bys Kulturstipend i 1998, Statens Kunstnerstipend i 2004 og Norske Dansekunstneres Pedagogstipend i 2006 . Hun fikk Gudbrandsdalens Kulturpris i 2006.

Emma Damskau

Vogue, House + Dance Project kompani

Emma er fra Lillehammer og har tidligere jobbet som hus-koreograf og dansepedagog på Dansesenteret.  Fra nyåret skal hun undervise house (nyb./litt øvet) og vogue (nyb./litt øvet) på mandager, samt koreografere for Dance Project.  Hun skal også stå for markedsføringen på Dansesenteret.
Emma er en aktiv danser i Oslo og er medlem av Norges første vogue-kollektiv Kiki House Of Meraki. I tillegg jobber hun som produsent på kulturhuset Sentralen og for streetdance-organisasjonen Soul Sessions Oslo. 

Vi er veldig glade for å ha henne tilbake!  

 

 

Mai Elin Løkken

Barnejazz og Moderne

Mai Elin har studert samtidsdans ved Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance utenfor London og videre utdannet seg som dansepedagog i 2003 på Universitet i Stavanger.  Hun har undervist på Dansesenteret siden den gangen.  

Hun er en erfaren pedagog og koreograf, i tillegg til å være utøvende dansekunster og har hatt utallige prosjekter i fylket. Hun skal underviser i barnejazz og moderne på Gjøvik.

Bodil Hindrum

Moderne og Dance Project kompani

Bodil er født og oppvokst i Asker. Hun har tatt 1 år på FLOW dance Education, etterfulgt av pedagogisk utdannelse på Norges Dansehøyskole) med fordypning i jazz (2014-2017). Siste semesteret av utdanningen tok hun på utveksling i Paris, ved skolen Pole Supérieur d’enselgnementartistique Paris Boulogne-Billancourt (PSPBB).

Bodil er nå medlem av Kiki House of Meraki, Norges første og eneste Kiki house (kollektiv) som utøver dansestilen voguing.  Meraki har danset på mange arrangementer som Urban Moves, Measure your Crew og Stjernekamp,  i tillegg til at de konkurrer, som en del av ballroom-kulturen, i inn- og utland.

Hun er også medlem av samtidsdanskompaniet Kronos, ledet av Ornilia Ubisse, og har de siste årene vært med på blant annet produksjonene ”Memories from Nowhere” og ”Motherland» og i 2016 satt hun opp sin egen forestilling ”Kompani in Progress”, på Scenehuset i Oslo.

Bodil underviser i moderne dans på Lillehammer.

Margarita Garcia

Gjest koreograf

Margarita er en av våre gjeste koreografer og skal jobbe med utvidelse av Nøtteknekker til Vinterbarn Danser.  Vi gleder oss!

Tena Feric Dokmanovic

Klassisk ballett

Tena er født i Zagreb, Kroatia og ble uteksaminert fra klassiskballettskole i Zagreb i 1995 (avsluttet med Vaganova-metoden). Samme år ble hun tatt inn i ballett kompaniet i Kroatiske Nasjonalteater i Rijeka og danset der frem til august 2017. 
I 2004 avsluttet hun sin utdanningen på Universitet i Rijeka.
I løpet av hennes karriere har hun arbeidet med mange koreografer og danset i alle de mest kjente klassikerne: Svanesjøen, Giselle, La Sylphide, Coppelia, Romeo og Juliette, Tornerose, Nøtteknekkeren, Esmeralda, Peer Gynt, La Fille Mal Gardee og Carmen.

De to siste årene har hun bodd på Vestlandet og jobbet på Ålesund Ballett skole og Hareid Musikk og kulturskole som dansepedagog.

Hun har lang undervisning erfaring i barnedans, jazzdans, klassisk ballett og modernedans.  

Tena skal underviser på Lillehammer og Gjøvik i klassisk ballett.

Jonas Storheim

Hiphop og DANZcrew

Jonas har danset hele livet og er aktiv hiphop danser i Oslo på Quick Style studio.  Vi gleder oss til at Jonas skal deler sin kunnskap og ekspertise hos oss på Lillehammer. 

Han skal også leder åpen practice som er et gratis tilbud til alle hiphop elever som går på hiphop - enten du bo på Gjøvik eller Lillehammer! 

 

 

Kristine Drøsdal Øya

Jazzballett

Kristine er fra Grimstad, og er utdannet ved Norges Dansehøyskole (2014-2017) med fordypning i jazzdans. Deretter har hun videreutdannet seg på Kunsthøyskolen i Oslo med et årsstudium i Praktisk Pedagogisk Utdanning (2017-2018), i tillegg til Flow Dance Academy Oslo med fokus på hip hop og urbane stiler (høst 2018). Kristine har holdt diverse workshops og helgekurs for barn og ungdom rundt om i Norge, og har undervisningserfaring i barnedans, jazz, hip hop, klassisk ballett og moderne. Som utøvende danser har Kristine medvirket i musikalene Huldresølvet (2014) og Nasareeren (Fjæreheia, 2016), danseforestillingen Kompani in Progress (Scenehuset, 2016), og som skapende og utøvende danser på festivalene DANS:BARE (2017).

Kristine skal underviser jazzballett og barnedans på Lillehammer.

 

Renate Fredheim

Hiphop + hiphopkids

Renate er 24 år og er fra ei lita bygd rett utafor Sogndal, og studerer nå på Høgskolen i Lillehammer. Hun begynte som unginstruktør i en organisasjon som heter Dans uten Grenser i 2009. Her har hun hatt ukentlige klasser for ungdom og deretter jobbet med å koreografere for forskjellige dansegrupper innenfor denne organisasjonen fra 2012 til den dag i dag.

Hun startet på Flow Dance Academy Oslo høsten 2015 og gikk videre på Flow Dance Academy Paris i ett og et halvt år til(2016-2017). Her har hun fått mer grunnlag og opplæring i urbane stiler som blant annet hip hop, house, popping, waacking, funkstyle og dancehall.

Renate skal underviser barn og ungdomsgrupper i tillegg til voksne på Lillehammer.  Vi gleder oss!

Linn Camilla Fjelleng Hansen

Jazzmix + Jazzballett

Linn Camilla er fra Mosjøen og utdannet danser og pedagog fra Norges Dansehøyskole, med spesialisering innen moderne og samtidsdans. I tillegg har hun tatt et ettårs studie i dans ved Trøndertun folkehøgskole. Hun har erfaring med undervisning både i klassisk ballett, moderne og samtidsdans, improvisasjon og kontaktarbeid samt jazzdans.

Linn Camilla har en kreativ tilnærming i klassene hvor hun jobber med å blande utforskende og skapende dans med tradisjonelle teknikker. Hun er opptatt av mestringsfølelse, danseglede og personlig utvikling i dansen.

Linn Camilla skal underviser i barnejazz, jazzmix og jazzballett på Gjøvik Dansesenter!

Randi Beate Nordby

Yoga & Pilates

Randi er utdannet ved Sjøforsvarets gymnastikkskole og Norges idrettshøgskole. Hun har undervist i organisert idrett, skoleverket og Forsvaret. 

Randi har Pilatesutdanning fra Tyskland (2005) og yogautdanning fra USA (2016).
Hun underviser voksne og Dance Project  kompani i Yoga/Pilates, som innebærer styrke, bevegelighet, fleksibilitet, kroppsbeherskelse og kroppsbevissthet.

I tillegg trener vi opp balansen og pusteteknikk og kunsten å lære seg avspenning. 

Randi's timer har naturlig fremgang og bygger på hverandre slik at alle opplever mestring i løpet av semesteret.

Emma Hamborg

Jazzballett

Emma er 21 år og fra Lillestrøm hvor hun begynt å danse som 4 åring ved Det Norske Ballettinstitutt. Hun har gått på klassisk ballett og vært gjennom de fleste dansestiler som tåspiss, samtids dans, akrobatikk, musikal jazz og jazzballett.

Hun gikk danselinjen ved Lillestrøm VGS og har undervist klassisk ballett og jazzballett i 3 år.

På Lillehammer underviser Emma barnegrupper.

Miko Alem

Hiphop + DANZcrew Gjøvik

Miko har undervist dans i Innlandet i mange år og skal være ansvarlig for hiphop på Gjøvik Dansesenter og gutter hiphop grupper på Lillehammer. Han har en bred erfaring og vi gleder oss til at han skal deler sin danseglede og hiphop kunnskap med elevene.. 

Isak Erdal

Hiphop gutter

Isak har danset hos oss i mange år og skal undervise begge guttergrupper i hiphop fra våren.  Han har stor og bred erfaring i streetdance sjanger og er stadig i Oslo for å lære og hente ny inspirasjon.  Vi gleder oss! 

Please reload

Samarbeidspartnere
Sosiale medier
  • Instagram Social Ikon
  • Facebook Social Ikon
  • Snapchat Social Ikon
Ta kontakt

© 2018 by Lillehammer og Gjøvik Dansesenter