Louise Bothner-By

Daglig leder / klassisk ballett

Louise er født og oppvokst på New Zealand og begynte å danse som seksåring. Hun fikk sin utdannelse i klassisk ballett ved Royal Academy of Dancing, New Zealand og ble uteksaminert i 1981 med Solo Seal.

 Hun kom til Norge i 1983 og arbeidet som profesjonell danser de neste 10 årene ved alle hovedstadsteatrene, i mange av NRKs store produksjoner og i ulike kompanier, som Høvik Ballett og Bresee Dance Company.

 Hun overtok ballettskolen fra Lene Hafstad i 1994 og har siden bygget opp og drevet Lillehammer Ballettskole (1991-2005), og videre med nytt navn, Lillehammer og Gjøvik Dansesenter (fra 2005). Louise mottok Oppland Fylkeskommunes Kulturstipend i 1995, Lillehammer Bys Kulturstipend i 1998, Statens Kunstnerstipend i 2004 og Norske Dansekunstneres Pedagogstipend i 2006 . Hun fikk Gudbrandsdalens Kulturpris i 2006.

Emma Damskau

Vogue, House + Dance Project kompani

Emma er fra Lillehammer og har tidligere jobbet som hus-koreograf og dansepedagog på Dansesenteret.  Fra nyåret skal hun undervise house (nyb./litt øvet) og vogue (nyb./litt øvet) på mandager, samt koreografere for Dance Project.  Hun skal også stå for markedsføringen på Dansesenteret.
Emma er en aktiv danser i Oslo og er medlem av Norges første vogue-kollektiv Kiki House Of Meraki. I tillegg jobber hun som produsent på kulturhuset Sentralen og for streetdance-organisasjonen Soul Sessions Oslo. 

Vi er veldig glade for å ha henne tilbake!  

 

 

Mai Elin Løkken

Barnejazz og Moderne

Mai Elin har studert samtidsdans ved Trinity Laban Conservatoire of Music and Dance utenfor London og videre utdannet seg som dansepedagog i 2003 på Universitet i Stavanger.  Hun har undervist på Dansesenteret siden den gangen.  

Hun er en erfaren pedagog og koreograf, i tillegg til å være utøvende dansekunster og har hatt utallige prosjekter i fylket. Hun skal underviser i barnejazz og moderne på Gjøvik.

Tormod Skår Midtbø

Moderne + Dance Project

Tormod er nyutdannet med bachelor i moderne- og samtidsdans fra Kunsthøgskolen i Oslo. Han har hovedvekt på de sceniske stilene moderne, klassisk ballett og jazz, og konkurrerer internasjonalt i vogue femme. På sine klasser vil han fokusere på å skape et solid fundament i moderne teknikk - for å kunne utfordre elevene til å strekke seg etter sine ytterpunkter på en skånsom og skadeforebyggende måte som også ivaretar dansegleden.

 

Som en del av hans utdannelse har han gjort forestillinger av store koreografer som Sharon Eyal og Alan Lucien Øyen, samt norske Stian Danielsen. Han har fullført countertechnique intensive i Los Angeles og Amsterdam, og ved siden av studiene har han dessuten jobbet som fotograf og utøvende danser for blant annet Ingri Fiksdal, og på diverse eventer sammen med Kiki House og Meraki.

Tormod skal underviser alle moderne grupper og Dance Project på Lillehammer.

 

Tena Feric Dokmanovic

Klassisk ballett

Tena er født i Zagreb, Kroatia og ble uteksaminert fra klassiskballettskole i Zagreb i 1995 (avsluttet med Vaganova-metoden). Samme år ble hun tatt inn i ballett kompaniet i Kroatiske Nasjonalteater i Rijeka og danset der frem til august 2017. 
I 2004 avsluttet hun sin utdanningen på Universitet i Rijeka.
I løpet av hennes karriere har hun arbeidet med mange koreografer og danset i alle de mest kjente klassikerne: Svanesjøen, Giselle, La Sylphide, Coppelia, Romeo og Juliette, Tornerose, Nøtteknekkeren, Esmeralda, Peer Gynt, La Fille Mal Gardee og Carmen.

De to siste årene har hun bodd på Vestlandet og jobbet på Ålesund Ballett skole og Hareid Musikk og kulturskole som dansepedagog.

Hun har lang undervisning erfaring i barnedans, jazzdans, klassisk ballett og modernedans.  

Tena skal underviser på Lillehammer og Gjøvik i klassisk ballett.

Jonas Storheim

Hiphop og DANZcrew

Jonas har danset hele livet og er aktiv hiphop danser i Oslo på Quick Style studio.  Vi gleder oss til at Jonas skal deler sin kunnskap og ekspertise hos oss på Lillehammer. 

Jonas skal underviser DANZcrew og vår eldste elever i hiphop på Lillehammer.

 

 

Renate Fredheim

Hiphop + hiphopkids

Renate er 24 år og er fra ei lita bygd rett utafor Sogndal, og studerer nå på Høgskolen i Lillehammer. Hun begynte som unginstruktør i en organisasjon som heter Dans uten Grenser i 2009. Her har hun hatt ukentlige klasser for ungdom og deretter jobbet med å koreografere for forskjellige dansegrupper innenfor denne organisasjonen fra 2012 til den dag i dag.

Hun startet på Flow Dance Academy Oslo høsten 2015 og gikk videre på Flow Dance Academy Paris i ett og et halvt år til(2016-2017). Her har hun fått mer grunnlag og opplæring i urbane stiler som blant annet hip hop, house, popping, waacking, funkstyle og dancehall.

Renate skal underviser barn og ungdomsgrupper i tillegg til voksne på Lillehammer.  Vi gleder oss!

Ingrid Eide Johansen

Jazzballett og barnedans/barnejazz

Ingrid kommer fra Sandane i Vestland, og begynte å danse da hun var 12 år. Hun har gått på danselinjen på Firda VGS, hvor hun sitt tredje år fikk ta del i talentutviklingsprogrammet På Tå Hev, før hun begynte på en bachelor i jazzdans med pedagogikk ved Norges Dansehøyskole som hun er ferdig med nå til sommeren. Som en del av utdanningen hennes har hun stått på scenen og vist stykker av koreografer som Subjazz og Kristine Melby, og hun har også produsert en egen forestilling sammen med resten av klassen der hun var prosjektleder. Hun var også på utveksling i Stockholm i tre måneder, hvor hun ved Stockholms Konstnärliga Högskola fikk fordypet seg i Mattoxteknikk, Commercial jazz og klassisk ballett. I Ingrid sine klasser har vi fokus på musikalitet, variasjon i de ulike stilene innenfor jazzdans og teknikk på en måte som fremmer danseglede! Ingrid har tidligere undervist ved Vinderen dansestudio, Gloppen Kulturskule og Rønningen Folkehøgskole.
Ingrid skal underviser jazzballett, barnedans og barnejazz på Lillehammer!  Velkommen!

Line Wallin

Hiphop

Line er 26 år gammel og kommer fra Elverum, og bor nå i Lillehammer. 

Hun har alltid likt å danse, så det var et naturlig valg for henne å velge danselinjen på Stange videregåendeskole. I løpet av disse tre årene begynte hun å konkurrere i HipHop Duo, og fikk oppleve NM, EM og VM.  Etter videregående flyttet hun til København for å ta en ett-årig danseutdannelse hos International Danceacademy, Freddie Pedersen, klassiske og urbane stiler.  Da var det syv måneder i København og tre måneder i LA (2012 - 2013). Etter dette flyttet hun til Paris for å ta ett år på FlowDanceacademy, urbane stiler (2014-2015). Hun trivdes veldig godt i Paris og fikk mulighet til å jobbe med Philipe Almeida (Physs) og gruppen hans Mouvmatik, og fikk bli med i gruppen til Malcom Fazeuilh, Endless. Ble boende i Paris et år for å være med på de prosjektene før jeg tok ett fordypnings år til hos FlowDanceacademy i 2016-2017. 

Line skal underviser DANZkids og hiphopkids på Lillehammer!

Linn Camilla Fjelleng Hansen

Jazzmix + Jazzballett

Linn Camilla er fra Mosjøen og utdannet danser og pedagog fra Norges Dansehøyskole, med spesialisering innen moderne og samtidsdans. I tillegg har hun tatt et ettårs studie i dans ved Trøndertun folkehøgskole. Hun har erfaring med undervisning både i klassisk ballett, moderne og samtidsdans, improvisasjon og kontaktarbeid samt jazzdans.

Linn Camilla har en kreativ tilnærming i klassene hvor hun jobber med å blande utforskende og skapende dans med tradisjonelle teknikker. Hun er opptatt av mestringsfølelse, danseglede og personlig utvikling i dansen.

Linn Camilla skal underviser i barnejazz, jazzmix og jazzballett på Gjøvik Dansesenter!

Randi Beate Nordby

Yoga & Pilates

Randi er utdannet ved Sjøforsvarets gymnastikkskole og Norges idrettshøgskole. Hun har undervist i organisert idrett, skoleverket og Forsvaret. 

Randi har Pilatesutdanning fra Tyskland (2005) og yogautdanning fra USA (2016).
Hun underviser voksne og Dance Project  kompani i Yoga/Pilates, som innebærer styrke, bevegelighet, fleksibilitet, kroppsbeherskelse og kroppsbevissthet.

I tillegg trener vi opp balansen og pusteteknikk og kunsten å lære seg avspenning. 

Randi's timer har naturlig fremgang og bygger på hverandre slik at alle opplever mestring i løpet av semesteret.

Miko Alem

Hiphop

Miko har undervist dans i Innlandet i mange år og skal være ansvarlig for alle hiphop grupper på Gjøvik Dansesenter. Han har en bred erfaring og vi gleder oss til at han skal deler sin danseglede og hiphop kunnskap med elevene.. 

Margarita Garcia

Gjest koreograf

Margarita García Münzer startet sin balletutdanning i hennes hjemmeland, Bogota-Colombia ved Anna Pavlova Balletskole.  Under hennes grunnleggende opplæring ble hun godtatt ved San Francisco Ballet School i 1994 og 1996 for å delta på deres intensivkurs (2 måneder). I perioden 1996 til 1999 fortsatte hun sin balletundervisning i Colombia og Cuba ved Anna Pavlova Ballettskole i Bogota og den Nasjonale Balletskolen i Havanna.  I 1999 hun ble engasjert som solist ved Anna Pavlova´s Balletkompani i seks år. Hun var også gjestesolist ved Operaen i Bogota i perioden 2000 - 2002 og Hoveddanser (Principal Dancer) ved Bogota Distrikt Dansekompani i 2003 - 2004. Hun har danset flere hovedroller som Kitri i Don Quixote, Sukkefeen i Nøtteknekker, Prinsesse Aurora og Lilac Fairy i Tornerose og Juliet i Romeo og Juliet.

 

Siden 2011 har hun jobbet som freelance danser og koreograf i Norge. Hun har jobbet som dansepedagog ved Lillehammer og Gjøvik Dansesenteret i perioden 2011 - 2019. 

Margarita er en av våre gjeste koreografer og skal jobbe med utvidelse av Nøtteknekker.

Please reload

Samarbeidspartnere
Sosiale medier
  • Instagram Social Ikon
  • Facebook Social Ikon
  • Snapchat Social Ikon
Ta kontakt

© 2018 by Lillehammer og Gjøvik Dansesenter