Louise Bothner-By.png

Louise Bothner-By

Daglig leder / Klassisk ballett

Louise er født og oppvokst på New Zealand og begynte å danse som seksåring. Hun fikk sin utdannelse i klassisk ballett ved Royal Academy of Dancing, New Zealand og ble uteksaminert i 1981 med Solo Seal.
 

Hun kom til Norge i 1983 og arbeidet som profesjonell danser de neste 10 årene ved alle hovedstadsteatrene, i mange av NRKs store produksjoner og i ulike kompanier, som Høvik Ballett og Bresee Dance Company.
 

Hun overtok ballettskolen fra Lene Hafstad i 1994 og har siden bygget opp og drevet Lillehammer Ballettskole (1991-2005), og videre med nytt navn, Lillehammer og Gjøvik Dansesenter (fra 2005).

Louise mottok Oppland Fylkeskommunes Kulturstipend i 1995, Lillehammer Bys Kulturstipend i 1998, Statens Kunstnerstipend i 2004 og Norske Dansekunstneres Pedagogstipend i 2006. Hun fikk Gudbrandsdalens Kulturpris i 2006.

Hun har mange års erfaring som ballettpedagog og skal underviser klassisk ballett for våre minste elever!

Margarita Garcia.jpg

Margarita Garcia

Klassisk ballett / Koreograf

Margarita García Münzer startet sin balletutdanning i hennes hjemmeland, Bogota-Colombia ved Anna Pavlova Balletskole. Under hennes grunnleggende opplæring ble hun godtatt ved San Francisco Ballet School i 1994 og 1996 for å delta på deres intensivkurs (2 måneder).

I perioden 1996 til 1999 fortsatte hun sin balletundervisning i Colombia og Cuba ved Anna Pavlova Ballettskole i Bogota og den Nasjonale Balletskolen i Havanna.  I 1999 hun ble engasjert som solist ved Anna Pavlova´s Balletkompani i seks år. Hun var også gjestesolist ved Operaen i Bogota i perioden 2000 - 2002 og Hoveddanser (Principal Dancer) ved Bogota Distrikt Dansekompani i 2003 - 2004.

Hun har danset flere hovedroller som Kitri i Don Quixote, Sukkerfeen i Nøtteknekker, Prinsesse Aurora og Lilac Fairy i Tornerose og Juliet i Romeo og Juliet.

Siden 2011 har hun jobbet som freelancedanser og koreograf i Norge. Hun har undervist klassisk ballett ved Lillehammer Dansesenteret siden 2011 og er koreograf for vår egen versjon av Nøtteknekkeren.

Renate.jpg

Renate Fredheim

Hiphop / Hiphopkids / DANZcrew

Renate er 24 år og er fra en liten bygd rett utenfor Sogndal. Hun studerer nå på Høgskolen i Lillehammer. Hun begynte som unginstruktør i 2009 i en organisasjon som heter Dans uten Grenser. Her har hun hatt ukentlige klasser for ungdom og deretter jobbet med å koreografere for forskjellige dansegrupper innenfor denne organisasjonen fra 2012 til den dag i dag.
 

Hun startet på Flow Dance Academy Oslo høsten 2015 og gikk videre på Flow Dance Academy Paris i ett og et halvt år til(2016-2017). Her har hun fått mer grunnlag og opplæring i urbane stiler som blant annet hiphop, house, popping, waacking, funkstyle og dancehall.


Renate underviser barn og ungdomsgrupper, og DANZcrew i tillegg til voksne på Lillehammer

Line.jpg

Line Wallin

Hiphopkids / DANZcrew / aspirant crew

Line er 26 år gammel, kommer fra Elverum og bor nå i Lillehammer. 

Hun har alltid likt å danse, så det var et naturlig valg for henne å velge danselinjen på Stange videregående skole. I løpet av disse tre årene begynte hun å konkurrere i HipHop Duo, og fikk oppleve NM, EM og VM.

Etter videregående flyttet hun til København for å ta en ett-årig danseutdannelse hos International Dance Academy, Freddie Pedersen, klassiske og urbane stiler. Det ble syv måneder i København og tre måneder i LA (2012 - 2013). Etter dette flyttet hun til Paris for å ta ett år på FlowDanceacademy, urbane stiler (2014-2015).

Hun trivdes veldig godt i Paris og fikk mulighet til å jobbe med Philipe Almeida (Physs) og gruppen hans Mouvmatik. Hun fikk også bli med i gruppen til Malcom Fazeuilh, Endless. Etter ett år med prosjekter, valgte Line å bygge på med et fordypningsår hos FlowDanceacademy i 2016-2017. 

På Lillehammer underviser Line DANZkids, hiphopkids, aspirant crew og sammen med Renate -  DANZcrew.

Oda Fossan.jpg

Oda Fossan

Moderne dans

Oda Fossan er fra Oslo.  Hun har en bachelorgrad fra London Studio Centre med fordypning i moderne/samtidsdans.  Hun har hovedsakelig jobbet med moderne teknikker som er basert på Cunningham, Graham og release, samt kontaktarbeid og koreografi.  I tillegg til dette jobber hun utøvende i dansekompaniet AKT og Parabola kompani.
Hun har også PPU fra Kunsthøyskolen i Oslo.

Oda er spesielt opptatt av at dans skal være en glede, gi mestringsfølelse og gi en pause fra hverdagen for elevene.  Hun tilpasser timene ut i fra den enkelte elevs forutsetninger og gi elevene utfordringer tilpasset deres nivå, slik at de opplever mestring.

Hun skal underviser alle moderne klasser samt Dance Project kompani på Lillehammer.

Ernest K.Pacha.jpg

Ernest K.Pacha

House / Breaking / Afro Fusion

Ernest K. Pacha er født i Dar Es Salaam, Tanzania. Der startet han å danse når han var 10 år, og dansen har betydd mye for livet hans både i Afrika og i Norge.

I 2014 flyttet Ernest til Norge og ble medlem i et av Norges mest kjente danse crew, Kingwings. Kingwings er et av de største breakdans crewene i Norge og vinner av Norwegian Championship i 2019. Sammen med Kingwings crew har han danset mange steder i Norge, som blant annet sammen med den Norske Opera og ballett. I tillegg har Kingwings Crew medvirket i mange TV program som følgende: Norske Talenter, MGP, Artistgallaen, Idrettsgallaen, TV-aksjonen, Stjernekamp, osv.

Ernests dansestil har sine røtter i tradisjonell Afrikansk dans, men han er også godt skolert i Hiphop, house og breakdans. Denne sammensetningen av ulike dansestiler gjør han helt unik i sin uttrykksmåte på scenen og som danselærer.

Ingrid Eide Johansen.jpg

Ingrid Eide Johansen

Jazzdans / Barnedans / Barnejazz

Ingrid kommer fra Sandane i Vestland, og begynte å danse da hun var 12 år. Hun har gått på danselinjen på Firda VGS, hvor hun sitt tredje år fikk ta del i talentutviklingsprogrammet På Tå Hev, før hun begynte på en bachelor i jazzdans med pedagogikk ved Norges Dansehøyskole som hun er ferdig med nå til sommeren.

Som en del av utdanningen har Ingrid stått på scenen og vist stykker av koreografer som Subjazz og Kristine Melby, og hun har også produsert en egen forestilling sammen med resten av klassen der hun var prosjektleder. Hun var også på utveksling i Stockholm i tre måneder, hvor hun ved Stockholms Konstnärliga Högskola fikk fordypet seg i Mattoxteknikk, Commercial jazz og klassisk ballett.

I Ingrid sine klasser har vi fokus på musikalitet, variasjon i de ulike stilene innenfor jazzdans og teknikk på en måte som fremmer danseglede! Ingrid har tidligere undervist ved Vinderen dansestudio, Gloppen Kulturskule og Rønningen Folkehøgskole.

Ingrid underviser alle jazzballett kurs.

Karen Engene Hognestad.jpg

Karen E. Hognestad

Barnedans / Barnejazz

Karen kommer fra Stavanger og begynte å danse ballett da hun var åtte år. Siden har hun prøvd ut flere ulike dansestiler, og har nylig fullført sin bachelor ved Norges Dansehøyskole innen samtidsdans.

 

Hun har tidligere undervist barnedans, ballett og moderne på Sandnes kulturskole, Oslo studentenes Idrettsklubb og Norges Danseskole.

I danseklassene er det stort fokus på mestringsfølelse og danseglede. Hun har nå flyttet til Lillehammer for å studere kulturprosjektledelse og gleder seg til å undervise barnedans kurs på Dansesenteret!

Randi 5.jpg

Randi Beate Nordby

Yoga / Pilates

Randi er utdannet ved Sjøforsvarets Gymnastikkskole og Norges Idrettshøgskole. Hun har undervist i organisert idrett, skoleverket og Forsvaret.
 

Randi har Pilatesutdanning fra Tyskland (2005) og yogautdanning fra USA (2016).
Hun underviser voksne og Dance Project  kompani i Yoga/Pilates, som innebærer styrke, bevegelighet, fleksibilitet, kroppsbeherskelse og kroppsbevissthet.


I tillegg trener vi opp balansen og pusteteknikk og kunsten å lære seg avspenning. 

Randis timer har naturlig fremgang og bygger på hverandre slik at alle opplever mestring i løpet av semesteret.

Marthe Mythe Eriksen.jpeg

Marthe Mythen Eriksen

Ansvarlig sosiale medier

Marthe kommer fra Lillehammer og var elev ved Dansesenteret i mange år. Hun har studert dans ved Spin Off Forstudium og tatt en tre-årig utdannelse ved Ballettakademien i Stockholm. Hun har jobbet som danser i tv-produksjoner, reklame og ulike produksjoner på små og store scener.

I ettertid har hun tatt en bachelor i Kulturprosjektledelse ved Høyskolen i Innlandet, og har jobbet mye med markedsføring, bl.a. av festivaler. Nå skal hun ha ansvaret for sosiale medier her hos oss.