Louise Bothner-By.png

Louise Bothner-By

Daglig leder / Klassisk ballett


Louise er født og oppvokst på New Zealand og begynte å danse som seksåring. Hun fikk sin utdannelse i klassisk ballett ved Royal Academy of Dancing, New Zealand og ble uteksaminert i 1981 med Solo Seal.
 

Hun kom til Norge i 1983 og arbeidet som profesjonell danser de neste 10 årene ved alle hovedstadsteatrene, i mange av NRKs store produksjoner og i ulike kompanier, som Høvik Ballett og Bresee Dance Company.
 

Hun overtok ballettskolen fra Lene Hafstad i 1994 og har siden bygget opp og drevet Lillehammer Ballettskole (1991-2005), og videre med nytt navn, Lillehammer og Gjøvik Dansesenter (fra 2005).

Louise mottok Oppland Fylkeskommunes Kulturstipend i 1995, Lillehammer Bys Kulturstipend i 1998, Statens Kunstnerstipend i 2004 og Norske Dansekunstneres Pedagogstipend i 2006. Hun fikk Gudbrandsdalens Kulturpris i 2006.

Hun har mange års erfaring som ballettpedagog og skal underviser klassisk ballett for våre minste elever!

Marie Barben.jpeg

Marie Barben

Klassisk ballett / Barnedans / Barnejazz / Dance Project

Maries store lidenskap er ballett og dans og hun har danset siden hun var 4 år. Hun er født og oppvokst i Sveits og er halvt norsk og halvt sveitsisk. Marie lærte sine første dansetrinn på ballettskolen i Lausanne, der hun fortsatte på toppidrettsgymnaset. Marie har deltatt på dansekonkurranser i hele Europa, bl.a. Concours International de Danse Classique de Nyon, Tremplin Danse og Ballettwettbewerb Solothurn. For å bli en så allsidig og god danser som mulig, reiste hun rundt i Europa og tok masterclasses og kurs for viderekomne dansere. Hun har også danset selv i oppsetninger som Nøtteknekkeren, La Belle Hélène,The Chorus Line, Scheherazade og Svanenes aften.
I 2012 flyttet Marie med familien til Norge og begynte på Kulturlinjen på Lillehammer videregående skole. Hun danset ved Lillehammer Dansesenter og var en del av Dance Project Kompaniet. Sommeren 2017 ble hun ferdig på Norges Dansehøyskole med fordypning i jazzdans. I 2018, fikk hun andreplassen i konkurransen «International Competition of Modern» i Perm, Russland. Hun danset også for Aftenposten «Kjærlighet i Bevegelse». I 2019, mottok hun et stipend fra Kulturrådet og reiste til New York hvor hun gikk et 3 måneders program ved Broadway Dance Center. 

Marie har tidligere undervist ved Norsk Ballettinstitutt, Kirkenær Ballettskole, Den Norske Ballettskolen & Akademi, Norges Danseskole, Ruby Danseskole og Indre Østfold Dans og Ballett. 

 

Marie betegner seg selv som en energisk perfeksjonist som alltid presser seg selv for å bli bedre. I undervisningen er hun opptatt av å skape et rolig, fokusert læringsmiljø. Mestringsfølelse, disiplin og danseglede får fullt fokus i dansetimene hennes. For henne er det viktig å se alle elevene, kunne ha en god kommunikasjon med hver enkelt av dem og at de skal føle seg trygge.

 

Marie underviser i barnedans, klassisk ballett, jazzdans og skal jobber med Dance Project i høst. Hun er opptatt av å dele kunnskap og erfaring med ivrige dansere, og har stor glede av å følge med på utviklingen til hver enkelt elev.

Renate.jpg

Renate Fredheim

Hiphop / Hiphopkids / CONVEY crew


Renate er 24 år og er fra en liten bygd rett utenfor Sogndal. Hun studerer nå på Høgskolen i Lillehammer. Hun begynte som unginstruktør i 2009 i en organisasjon som heter Dans uten Grenser. Her har hun hatt ukentlige klasser for ungdom og deretter jobbet med å koreografere for forskjellige dansegrupper innenfor denne organisasjonen fra 2012 til den dag i dag.


Hun startet på Flow Dance Academy Oslo høsten 2015 og gikk videre på Flow Dance Academy Paris i ett og et halvt år til(2016-2017). Her har hun fått mer grunnlag og opplæring i urbane stiler som blant annet hiphop, house, popping, waacking, funkstyle og dancehall.


Renate underviser barn og ungdomsgrupper, og DANZcrew i tillegg til voksne på Lillehammer.

Line.jpg

Line Wallin

Hiphop
 

Line er 26 år gammel, kommer fra Elverum og bor nå i Lillehammer. 

Hun har alltid likt å danse, så det var et naturlig valg for henne å velge danselinjen på Stange videregående skole. I løpet av disse tre årene begynte hun å konkurrere i HipHop Duo, og fikk oppleve NM, EM og VM.
 

Etter videregående flyttet hun til København for å ta en ett-årig danseutdannelse hos International Dance Academy, Freddie Pedersen, klassiske og urbane stiler. Det ble syv måneder i København og tre måneder i LA (2012 - 2013). Etter dette flyttet hun til Paris for å ta ett år på FlowDanceacademy, urbane stiler (2014-2015).
 

Hun trivdes veldig godt i Paris og fikk mulighet til å jobbe med Philipe Almeida (Physs) og gruppen hans Mouvmatik. Hun fikk også bli med i gruppen til Malcom Fazeuilh, Endless. Etter ett år med prosjekter, valgte Line å bygge på med et fordypningsår hos FlowDanceacademy i 2016-2017. 

​​

På Lillehammer underviser Line DANZkids, hiphopkids, aspirant crew og sammen med Renate -  DANZcrew.

Oda Fossan.jpg

Oda Fossan

Moderne dans

Oda kommer fra Bærum og bor for tiden i Oslo. Hun har sin utdannelse fra London Studio Centre med fordypning i moderne/samtidsdans, i tillegg til praktisk-pedagogisk utdannelse fra KHiO i 2021. Ved siden av undervisningen jobber hun som frilans dansekunstner, og har jobbet for blant annet Lonely Riders, Edwin Cabascango og SØaR Dansefestival. I tillegg har hun vært med på å starte opp et eget kompani, Akt Dansekompani.

 

I undervisningen er Oda opptatt av å skape et godt miljø for læring, gode relasjoner og mestringsfølelse. Hun tar utgangspunkt i Release-teknikk, og jobber mye med gulvarbeid, i tillegg til grunnleggende teknikk. Klassene er bygd opp med både satte sekvenser og friere improvisasjon tilpasset den enkelte gruppe. Hun er opptatt av å skape trygge rammer som gir rom for utfoldelse og kreativitet, både hos liten og stor. Musikken er også med på å skape en gjennomgående driv i timen. 

Ingrid Eide Johansen.jpg

Ingrid Eide Johansen

Jazzdans / Barnedans / Barnejazz


Ingrid kommer fra Sandane i Vestland, og begynte å danse da hun var 12 år. Hun har gått på danselinjen på Firda VGS, hvor hun sitt tredje år fikk ta del i talentutviklingsprogrammet På Tå Hev, før hun begynte på en bachelor i jazzdans med pedagogikk ved Norges Dansehøyskole som hun er ferdig med nå til sommeren.

Som en del av utdanningen har Ingrid stått på scenen og vist stykker av koreografer som Subjazz og Kristine Melby, og hun har også produsert en egen forestilling sammen med resten av klassen der hun var prosjektleder. Hun var også på utveksling i Stockholm i tre måneder, hvor hun ved Stockholms Konstnärliga Högskola fikk fordypet seg i Mattoxteknikk, Commercial jazz og klassisk ballett.

I Ingrid sine klasser har vi fokus på musikalitet, variasjon i de ulike stilene innenfor jazzdans og teknikk på en måte som fremmer danseglede! Ingrid har tidligere undervist ved Vinderen dansestudio, Gloppen Kulturskule og Rønningen Folkehøgskole.

Ingrid underviser jazzballett, barnedans og barnejazz på Lillehammer.

Randi 5.jpg

Randi Ellingsberg

Yoga / Pilates


Randi er utdannet ved Sjøforsvarets Gymnastikkskole og Norges Idrettshøgskole. Hun har undervist i organisert idrett, skoleverket og Forsvaret.
 

Randi har Pilatesutdanning fra Tyskland (2005) og yogautdanning fra USA (2016).
Hun underviser voksne og Dance Project  kompani i Yoga/Pilates, som innebærer styrke, bevegelighet, fleksibilitet, kroppsbeherskelse og kroppsbevissthet.


I tillegg trener vi opp balansen og pusteteknikk og kunsten å lære seg avspenning. 

Randis timer har naturlig fremgang og bygger på hverandre slik at alle opplever mestring i løpet av semesteret.