top of page

Her kan du bli litt bedre kjent 
med våre pedagoger! 

Bla deg nedover for å lese litt om hver enkelt.

Marie-portrett.jpg

Marie Nilseng Barben

Daglig leder og underviser barnedans, klassisk ballett, jazzdans

Maries store lidenskap er ballett og dans og hun har danset siden hun var 4 år. Hun er født og oppvokst i Sveits og er halvt norsk og halvt sveitsisk. Marie lærte sine første dansetrinn på ballettskolen i Lausanne, der hun fortsatte på toppidrettsgymnaset. Marie har deltatt på dansekonkurranser i hele Europa, bl.a. Concours International de Danse Classique de Nyon, Tremplin Danse og Ballettwettbewerb Solothurn. For å bli en så allsidig og god danser som mulig, reiste hun rundt i Europa og tok masterclasses og kurs for viderekomne dansere. Hun har også danset selv i oppsetninger som Nøtteknekkeren, La Belle Hélène,The Chorus Line, Scheherazade og Svanenes aften.
I 2012 flyttet Marie med familien til Norge og begynte på Kulturlinjen på Lillehammer videregående skole. Hun danset ved Lillehammer Dansesenter og var en del av Dance Project Kompaniet. Sommeren 2017 ble hun ferdig på Norges Dansehøyskole med fordypning i jazzdans. I 2018, fikk hun andreplassen i konkurransen «International Competition of Modern» i Perm, Russland. Hun danset også for Aftenposten «Kjærlighet i Bevegelse». I 2019, mottok hun et stipend fra Kulturrådet og reiste til New York hvor hun gikk et 3 måneders program ved Broadway Dance Center. 

Marie har tidligere undervist ved Norsk Ballettinstitutt hvor hun også var barnedans ansvarlig, Kirkenær Ballettskole, Den Norske Ballettskolen & Akademi, Norges Danseskole, Ruby Danseskole og Indre Østfold Dans og Ballett. 

 

Marie betegner seg selv som en energisk perfeksjonist som alltid presser seg selv for å bli bedre. I undervisningen er hun opptatt av å skape et rolig, fokusert læringsmiljø. Mestringsfølelse, disiplin og danseglede får fullt fokus i dansetimene hennes. For henne er det viktig å se alle elevene, kunne ha en god kommunikasjon med hver enkelt av dem og at de skal føle seg trygge.

 

Marie underviser i danselek, barnedans, klassisk ballett, barre au sol og jazzdans. Hun er opptatt av å dele kunnskap og erfaring med ivrige dansere, og har stor glede av å følge med på utviklingen til hver enkelt elev.

334456724_3395450007377977_3292030754970071887_n.jpg

Ingrid Johansen

Jazzdans og heels

Ingrid kommer fra Sandane i Vestland, og begynte å danse da hun var 12 år. Hun har gått på danselinjen på Firda VGS, hvor hun sitt tredje år fikk ta del i talentutviklingsprogrammet På Tå Hev, før hun begynte på en bachelor i jazzdans med pedagogikk ved Høyskolen Kristiania, institutt Norges Dansehøyskole som ble ferdig med i 2020. Nå tar hun Praktisk Pedagogisk utdanning ved Høyskolen Kristiania.

Som en del av utdanningen har Ingrid stått på scenen og vist stykker av koreografer som Subjazz, Kristine Melby og Matilda Fleberg, og hun har også produsert en egen forestilling sammen med resten av klassen der hun var prosjektleder. Hun var også på utveksling i Stockholm i tre måneder, hvor hun ved Stockholms Konstnärliga Högskola fikk fordypet seg i Mattoxteknikk, Commercial jazz og klassisk ballett.

I Ingrid sine klasser har vi fokus på musikalitet, variasjon i de ulike stilene innenfor jazzdans og teknikk på en måte som fremmer danseglede! Ingrid har tidligere undervist ved Vinderen dansestudio, Gloppen Kulturskule, Rønningen Folkehøgskole, og underviser nå her på dansesenteret og på Jump Dansestudio.

Ingrid underviser i jazzdans og heels her på dansesenteret.

Mary-portrett.jpg

Mary Julianne Høybakken

Jazzdans

Mary Julianne Høybakken er i fra 28 år og er i fra Lillehammer. Har gått danselinjen på vgs-Lillehammer. Mary har en bachelor og udannet dansekunster og pedagog ved Norges Dansehøyskolen våren 18. Mary har mange års erfaring med drill, og konkurrert selv og trent utøvere på høyt nivå på nasjonalt og internasjonalt. Har undervist flere drillklubber i Norge med dans de siste årene. Undervist på dans1 i Oslo under praksistiden. For tiden jobber Mary som dansepedagog i Gausdal kulturskole, og underviser i drill og dans.

Ingrid-portrett.jpg

Ingrid Lundegaard

Moderne

Jeg heter Ingrid, er 17 år blir 18 i november. Har danset i ca 8 år på dansesentere, vært med i kompaniet i 3 år. Går på create danselinja. Jeg har danset både jazz, ballett og hip hop samt moderne. Jeg har også danset vouge: Jeg er veldig glad i moderne dans og flyt.

346097192_1654126475000592_457867582562165002_n.jpg

Ida Staal

Moderne

Ida startet å danse ballett som 3åring på Halden Ballettskole. Som seks åring sa hun til dansepedagogen sin at hun skulle ta over ballettskolen når hun ble stor, og 21år etter tok Ida over ballettskolen.

 

I mellomtiden gikk Ida på danselinjen på videregående, før hun kom inn på drømmestudiet, bachelor i dans, fordypning moderne- og samtidsdans på Norges Balletthøyskole. Hun har i senere tid studert PPU.

 

Etter endt studie jobbet Ida som linjeleder for danselinjen på Sagavoll folkehøgskule, på flere kveldsskole, freelance oppdrag som pedagog og koreograf og danselinjen på Vinstra vgs. før hun fikk i drømmejobben, dansepedagog på Create videregående skole.

 

Ida er opptatt av å skape et trygt, motiverende og utviklende miljø i sine klasser. Hun legger mye jobb i være oppdatert på musikk, didaktikk og utviklingen i dansemiljøet.

 

«– I dag blir ungdommene våre hele tiden utsatt for nye inntrykk gjennom sosiale medier og det er et konstant jag etter det “perfekte”. Dette skaper mye uro og utilstrekkelighet hos noen av ungdommene våre. Jeg ønsker at skolen og mitt studio skal være en trygg sone. Eleven skal føle seg sett og verdsatt, og de skal føle seg bra!

 

Ida underviser i release basert moderneteknikk med elementer fra Cunningham og Graham teknikken.

Erik-portrettbilde

Erik Kalstad

House

Hei! Jeg heter Erik og jeg er 17 år gammel. Jeg har danset på dansesenteret siden jeg var 6 år og har alltid hatt en stor interesse for freestyle innen streetdance som house. hiphop og voguing. Jeg gleder meg veldig til å dele kunnskapen jeg har om house som danselærer! Jeg ønsker å inspirere og motivere andre dansere til å utforske sin kreativitet og uttrykksevne gjennom dans.

DSC03657.jpg

Line Wallin

Hiphop, SOME og kommunikasjon utad

Line er 29 år gammel og kommer fra Elverum. Hun har alltid likt å danse, så det var et naturlig valg for henne å velge danselinjen på Stange videregåendeskole. I løpet av disse tre årene begynte hun å konkurrere i HipHop Duo, og fikk oppleve NM, EM og VM. Etter videregående flyttet hun til København for å ta en ett-årig danseutdannelse hos International Danceacademy, Fredie Pedersen, klassiske og urbane stiler. Da var det syv måneder i København før de dro tre måneder til LA. Etter dette flyttet hun til Paris for å ta ett år på FlowDanceacademy, urbane stiler. Hun trivdes veldig godt i Paris og fikk mulighet til å jobbe med Philipe Almeida (Physs) og gruppen hans Mouvmatik, og fikk bli med i gruppen til Malcom Fazeuilh, Endless. Ble boende i Paris et år for å være med på de prosjektene før hun tok ett fordypnings år til hos FlowDanceacademy.

Isak-hverdag.jpg

Isak Erdal

Hiphop

Jeg startet å danse da jeg var 8 år gammel og har danset både på lillehammer dansesenter og ett år på Subsdans i Oslo. Hovedsaklig danser jeg hiphop, men jeg har tatt klasser i både house, locking, dancehall og popping. Jrg har tidligere vært assistent-trener og trener i ett par år, og nå til sommeren skal jeg delta i et pedagogkurs i regi av Soul sessions.

thumbnail_Renate.jpeg

Renate Fredheim

Hiphop og house

Renate er 28 år og er fra ei lita bygd rett utenfor Sogndal, og studerer nå på Høgskolen i Lillehammer.Hun begynte som unginstruktør i organisasjonen Dans uten Grenser i 2009. Her har hun hatt ukentlige klasser for ungdom og deretter jobbet med å koreografere for forskjellige dansegrupper innenfor denne organisasjonen, fra 2012 til den dag i dag.

 

Hun startet på Flow Dance Academy Oslo høsten 2015 og gikk
videre på Flow Dance Academy Paris i ett og et halvt år til(2016-2017). Her har hun fått mer grunnlag og opplæring i urbane stiler som blant annet hip hop, house, popping, waacking, og dancehall.

Lisa-dans.jpg

Lisa Scheie

Hiphop

Lisa er 17 år og kommer orginalt fra Sør-Fron. Hun danset på Loftet dansestudio i 8 år, hvor hun også unnerviste 3.klasse HipHop. Høsten 2022 flyttet hun til lillehammer for å gå på Create sin danselinje. Lisa er med i ConveyCrew hvor hun lærer om HipHop historie, freestyle og koreografi arbeid. Lisa er aktiv i dansemiljøet i lillehammer men også andre steder etter som hun reiser rundt i norge på battles. I Lisa sine timer vill fokuset være på å skape danseglede. Sammt å folusere på den grunnleggende i Hiphop. Foreskjellige grunntrinn og bounce. Lisa underviser 2 og 3 Klasse HipHop

Kristin.jpg

Kristin Nilseng

Pilates

Kristin hos Ekilibre Pilates har undervist Pilates i 20 år og har sin bakgrunn fra Sveits. Hun har 3 sertifiseringer i klassisk og moderne Pilates og kurs med flere av de mest kjente danserne som senere ble Pilates Master Teachers og Trainers. I tillegg har hun forsket på Pilates som metode og inkludert nyere kunnskap om anatomi i sin undervisning. 

Hos henne får elevene kunnskap som en danser trenger for å holde seg sterk og skadefri. Kristin har lang erfaring som trener og instruktør og åpnet Ekilibre Pilates på Lillehammer i 2016.

mona-berntsen-onklp-create-lillehammer.jpg

Mona Berntsen

Hiphop

Mona har de siste årene vært fast danser og turnert verden rundt med Justin Bieber. Hun har også jobbet med artister som Madonna, Justin Timberlake og Chris Brown. Hjemme i Norge kjenner mange henne som vinner av So You Think You Can Dance og som dommer i Norske Talenter. Vi ønsker Mona hjertelig velkommen i Crew-familien, hun skal undervise ConveyCrew på mandager. 

bottom of page